english English italiano Italiano
Venice

 

Προτεινόμενες διαδρομές

Αν έχετε μόνο λίγες ημέρες στην διάθεσή σας για να γυρίσετε την Βενετία, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε κάποια συγκεκριμένα μέρη, τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα αξιοθέατά της. Προς διευκόλυνση σας λοιπόν, τα συγκέντρωσα όλα σε δυο προτεινόμενες διαδρομές, διάρκειας μιας ημέρας η κάθε μία.

Προτεινόμενη διαδρομή Νο 1

Route No1

Η πρώτη διαδρομή γίνεται με τα πόδια και καλύπτει τα αξιοθέατα: Αγορά του Ριάλτο, Γέφυρα του Ριάλτο, Πλατεία του Αγίου Μάρκου, εκκλησία του Αγίου Μάρκου, παλάτι του Δόγη και κωδωνοστάσιο. Σε μια ήμερα, η διαδρομή εξελίσσεται περίπου ως εξής:

10:00 π.μ.: Αφετηρία, θεωρούμε την Αγορά του Ριάλτο. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε φρούτα (ό,τι πρέπει για τον δρόμο!), ή να χαζέψετε την ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει η αγορά. Ακόμα, όσοι αγαπάτε τα πικάντικα φαγητά, θα λατρέψετε τις "ανθοδέσμες" από κόκκινες πιπερίτσες, που μπορείτε να βρείτε σε πολλούς από τους πάγκους.

10:30 π.μ.: Κατευθύνεστε ανατολικά, προς την Γέφυρα Ριάλτο προχωρώντας στον δρόμο Ruga Vecchia S. Giovanni και σε λίγα μέτρα στρίβετε αριστερά ακολουθώντας πλέον τον δρόμο Ruga Degli Orefici.

10:35 π.μ.: Σε λιγότερο από 5 λεπτά έχετε βρεθεί στην Γέφυρα Ριάλτο. Εκεί, σίγουρα θα χαζέψετε τα μαγαζάκια πάνω στην γέφυρα και θα τραβήξετε φωτογραφία, την υπέροχη θέα που προσφέρει.

11:00 π.μ.: Αφού περάσετε την γέφυρα, πλέον βρίσκεστε στον δρόμο Riva del Ferro. Τον διασχίζετε μέχρι τέλους, ώσπου φτάνετε στην προέκτασή του, την οδό Riva del Carbon.

11:10 π.μ.: Ακολουθείτε τον πρώτο κάθετο δρόμο (της οδού Riva del Carbon) που συναντάτε, δηλαδή το στενάκι Calle Bembo.

11:15 π.μ.: Συνεχίζετε ευθεία, ώσπου φτάνετε στον δρόμο Calle del Fabbri. Πλέον, δεν αλλάζετε κατεύθυνση και συνεχίζετε στον ίδιο δρόμο μέχρι τέλους. Είναι σίγουρο βέβαια, ότι θα κάνετε πολλές στάσεις, λόγω των μικρών τουριστικών μαγαζιών που υπάρχουν κατά μήκος του.

11:30 π.μ.: Αφού χαζέψετε τα μαγαζάκια, η Calle del Fabbri σας οδηγεί σ' ένα πέρασμα σαν σήραγγα. Μόλις την διασχίσετε, έχετε πλέον φτάσει στην πανέμορφη Πλατεία του Αγίου Μάρκου!

11:45 π.μ.: Στην συνέχεια, σειρά έχει η εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Μιας και τα τρία από τα σημαντικότερα αξιοθέατα βρίσκονται σ' αυτήν (εκκλήσια, παλάτι του Δόγη και κωδωνοστάσιο), μπορείτε να τα επισκεφθείτε με όποια σειρά θέλετε, απλά σας προτείνω να ξεκινήσετε με την εκκλησία, για να προλάβετε και στα τρία τις ώρες λειτουργίας τους.

Για την εκκλησία, θα χρειαστείτε περίπου 20 με 30 λεπτά για να μπείτε μέσα (λόγω της τεράστιας ουράς!), περίπου 20 λεπτά για να δείτε το εσωτερικό της και άλλη μισή ώρα με 40 λεπτά, έαν θέλετε να ανέβετε στον εξώστη της, να δείτε το μουσείο που έχει εκεί και να χαζέψετε την θέα που προσφέρει το υψηλότερο προσβάσιμο σημείο της. Συνολικά δηλαδή, 90 λεπτά.

12:15 μ.μ: Σειρά έχει τώρα, το παλάτι του Δόγη. Την είσοδό του θα την βρείτε, από την οδό Ponte D. Paglia, δίπλα από την Riva Degli Schiavoni. Συνήθως, στα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν περιμένετε πολύ ώρα, αντίθετα με τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να δείτε το παλάτι του Δόγη, που είναι τεράστιο! Υπολογίστε να χρειαστείτε για όλα 90 λεπτά με 2 ώρες.

(περίπου) 3:00 μ.μ.: Είστε πλέον έξω από το κωδωνοστάσιο. Στην είσοδο, συνήθως έχει αρκετό κόσμο, που περιμένει να πληρώσει στα εκδοτήρια εισιτηρίων και να ανέβει στο ασανσέρ, που τον ανεβάζει στο πιο ψηλό σημείο του. Υπολογίστε ότι χρειάζεστε μαζί με την παραμονή σας στην κορυφή του κωδωνοστασίου, περίπου 30 με 45 λεπτά, αφού εξαρτάται πάντα με το πόση ώρα θα περιμένετε στην ουρά.

Για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το καφέ Florian ή το καφέ Quadri για έναν απογευματινό καφέ, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

return to top

 

 

Προτεινόμενη διαδρομή Νο 2

Route No 2

Στην δεύτερη διαδρομή, χρησιμοποιείτε κυρίως τα βαπορέτο, και τα κύρια αξιοθέατα που επισκέπτεστε είναι οι εκκλησίες Santa Maria della Salute (Ντορσοντούρο) και San Giorgio Maggiore (Σαν Μάρκο) αλλά και το νησί του Λίντο. Σε μια ήμερα, η διαδρομή εξελίσσεται περίπου ως εξής:

10:00 π.μ.: Αφετηρία, θεωρούμε την οδό Riva del Carbon, κοντά στην γέφυρα Ριάλτο. Εκεί Vaporetto route No 1βρίσκεται, η στάση Rialto Riva Carbon του βαπορέτο με τον αριθμό 1. Μόλις αυτό έρθει, επιβιβαζόμαστε με κατεύθυνση το Λίντο. Η διαδρομή με το βαπορέτο για την εκκλησία Santa Maria della Salute, διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

10:30 π.μ.: Αποβιβαζόμαστε από το βαπορέτο στην στάση Salute. Η παραμονή μας εκεί, εξαρτάται πάντοτε, από το πόσο θέλουμε εμείς να κάτσουμε, αφού για την εκκλησία, δεν χρειάζεσαι πάνω από 20 λεπτά. Αξίζει πάντως μετά, να κάτσετε στα σκαλοπάτια της και να χαζέψετε την θέα του Μεγάλου Καναλιού αλλά και της πλατείας του Αγίου Μάρκου.

11:15 π.μ.: Συνεχίζετε την βόλτα σας με κατεύθυνση πλέον την εκκλησία San Giorgio Maggiore στο Σαν Μάρκο. Επειδή όμως δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση από την στάση Salute, θα χρειαστεί να κάνετε το εξής. Θα συνεχίσετε με το βαπορέτο 1 και θα κατεβείτε στην στάση San Marco-San Zaccaria. Εκεί, θα πάρετε το βαπορέτο της γραμμής 2, που έχει αφετηρία την στάση San Zaccaria, και Vaporetto route No 2θα κατέβετε στην επόμενη στάση, δηλαδή την San Giorgio.

Το νησάκι του San Giorgio Maggiore, δεν έχει τίποτα άλλο να δείτε πέρα από την εκκλησία. Εκτός από το εσωτερικό της, μπορείτε να ανεβείτε και στο ψηλότερο σημείο του κωδωνοστασίου της, για να θαυμάσετε την θέα της πόλης. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε για όλην την επίσκεψη περίπου 30 με 40 λεπτά.

Στην συνέχεια, θα ξαναπάρετε την γραμμή 2 του βαπορέτο, για να πάτε πίσω στην στάση San Zaccaria. Αν είναι καλοκαίρι, τότε η γραμμή 2 σας πάει κατευθείαν μέχρι το Lido, αλλιώς θα χρειαστεί να πάρετε οποιαδήποτε από τις γραμμές 1, 51 ή 52. Vaporetto route No 51/52

Τελευταίος σταθμός...το νησί του Λίντο. Η προκυμαία του νησιού βρίσκεται δίπλα από την πλατεία Santa Maria Elisabetta, ενώ ο δρόμος που ξεκινάει από αυτήν σας οδηγεί στην παραλία του Λίντο. Εδώ, οι δραστηριότητες καλύπτουν όλα τα γούστα! Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα και να γυρίσετε το νησί, να περπατήσετε στην τεράστια αμμώδη παραλία του, να κάνετε μπάνιο, να δοκιμάσετε ένα χωνάκι παγωτό σε μία από τις πολλές gelateria του...ή και όλα αυτά μαζί! Και όπως λένε κι οι Ιταλοί: "Abbia divertimento!", δηλαδή...καλή διασκέδαση!

 

return to top